97 dagar kvar…

Wiiie tiden går snabbt.

Ny månad, klarade min budget på jobbet. enda säljaren som gjorde det.. JAG ÄR BÄST!

Imåndags träffade jag Madelene som också är gravid, fast ska ha 5 veckor efter mig.
Madde är Håkans kusin och är 20år, tror jag. typ iaf.. haha
vi var påstan och sen och fikade, sååååå msyigt.
kul att träffa någon som också är gravid och förstår. verkligen.
kom dock hem sent i måndags.. jobbigt som attan, men men.
Just det, på dagen i måndags var jag på Ikea med tjejerna också.
Skoj, men jobbigt. Ska ju köpas en massa gardiner och så till jobbet.

igår.. hmm jobbade över… fast egentligen inte.
var bara här, pratade med tjejerna på jobbet.
riktigt kul, sen åkte jag hem till mama lilla och umgicks.
håkan jobbade över, så han hämtade mig sen.

idag blir det att åka till farsta efter jobbet. försöka ta mig förbi trafikskolan..
just det.. ny chef idag. verkar riktigt bra.. trevlig som attan.

Är i vecka 27 nu, sen IDAG! haha
detta händer med bebis nu.

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot – eller bort från – ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker – det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Ska jobba lite till, sen blir det farsta av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *