Knäcke

Har berättat om detta underbar knäckebröd innan och nu gör jag det igen.
För det är verkligen underbart, lätt att göra och glutenfritt.
Och som ni vet så ja bakar jag nästan bara glutenfritt här hemma.
Glömmer bort att baka annat måste jag erkänna.
 
 
 
Recept:
2 dl Lailas Gröna Mjölmix (glutenfri)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl rapsolja
Flingsalt
2 ½ dl kokande vatten.
 
Gör såhär:
Rör ihop alla ingredienserna i en bunke tillsammans med det kokande vattnet. Dela sedan degen i två delar.
Kavla ut degen tunt tunt mellan 2 bakplåtspapper. Krydda med lite extra flingsalt (efter smak) och även lite örter eller chilli.
Markera längder eller rutor med kniv eller sporre.
Grädda mitt i ugnen i 55-60 minuter i en 150 C gradig ugn.
Har du inte varmluftsugn så får du byta plats på plåtarna efter halva tiden.
 
Detta recept är perfekt att testa sig fram på.
Jag brukar tillföra mer frön av de olika slagen. Även lite andra frön med.
 
 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *