Är ni själva ofta?

Funderat det på det här med egentid som par, eller ska vi kalla det partid/vitid.

Ja ni vet den tid man umgås bara med sin partner, bara ni, utan barn.

Inte kvällstid när barnen sover utan verkligen tid bara ni.

 

Vi är inte alls bra på detta. Egentligen inte överdrivet duktiga på att lämna bort barnen ens några timmar för att till exempel äta en lunch tillsammans bara vi.

Ännu mindre över en natt eller en helg.

 

Visst det händer, men det är inte ofta och kan ofta komma långa perioder utan det alls.

Och visst är det så att man absolut tappar bort sig själv och sitt förhållande till en viss del under småbarnsåren.

Så jag tror att man behöver lite mer tid bara vi.

 

I helgen så ville Amanda till mormor och morfar. Och då sms’ade jag direkt till mormor och frågade om barnen fick komma över några timmar, så kunde vi hitta på annat.

Och de fick barnen självklart gärna göra.

 

Barnen mår långt ifrån dåligt att vara ifrån oss några timmar.

 

Vi passade på att äta en (inte så jätte god, men ändå) lunch tillsammans, shoppade lite och njöt av att vara bara vi.

Pratade, skrattade, bråkade. Ja rensade luften lite. Vilket också behövs ibland.

Men hade allt som allt det otroligt härligt. Och det behövdes inte lång tid. Några timmar, som avslutades med en fika hos mama.

 

Vi måste bli bättre på vitid, partid. Kanske till och med en helg bara vi snart.

 

Är ni ”duktiga” på att vara bara ni?

2 comments
  1. Nope, aldrig i stort sett, farmor i England och mormor Norrland… Man lär sig liksom att så är det bara. Men verkligen många ggr tär det på oss..vi måste typ planera flera månader innan med min mamma om hon kan komma ner 50 mil och vara barnvakt…men jaja de växer och min tonåring kan snart ställa upp :-))
    Kram kram

  2. Jag tycker att vi inte får till egentid så ofta som jag önskar, men inser samtidigt att vi nog har egentid mycket oftare än många andra. Vi prioriterar att ha egentid, men ibland blir det hemma när barnen sover men då med extra god middag och vin eller något sånt. egentid skulle jag inte kalla en vanlig vardag när barnen somnat och vi tittar på tv. Vi försöker komma iväg på någon weekend minst 1-2 gånger om året bara själva. Sen har vi barnvakt över natten ibland då vi är bortbjudna. Men de gånger vi drar iväg bara jag och min man är verkligen extra kvalitetstid. Vi var borta 1 vecka på bröllopsresa för 1,5 år sedan, det gör vi gärna om igen! Men vi har i många år fått prioritera barnvaktstiden till jobb då både jag och min man har jobb som innebär kvällar och helger.
    Jag älskar att spendera tid med familjen men jag tror att man behöver vårda relationen genom att ta sig tid utan barn ibland, annars är det nog lätt att man glömmer bort att man är ett par och inte bara ”mamma och pappa”.
    Vi är bjudna på 30-års fest nu i påskhelgen, så jag sitter faktiskt just nu och kikar på om vi skulle passa på att ta in på hotell så kan vi åka in till stan extra tidigt och gå på spa och sen hinna med en lugn morgon med frukost buffé och sitta och prata innan vi ska hämta barnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *